کاپ کیک یا مافین؟

شما می‌دونید فرق کاپ کیک و مافین چیه؟ خیلی وقت‌ها مرزهای بین این دو باریک می‌شه. بعضی از افراد هر دو تا رو یکی می‌دونن! اما کاپ کیک و مافین دو مساله کاملا جدا از هم هستند.

کاپ کیک یک کیک در ابعاد کوچک است. به عبارت دیگه، کیک مینیاتوری. کاپ کیک حالت اسفنجی بیشتری داره و سبک‌تره. همین‌طور شیرین‌تره. کره و تخم‌مرغ زیادی داره و معمولا با خامه تزئین می‌شه و در انتخاب وعده مصرف، به عنوان دسر سرو می‌شه. کاپ کیک به دلیل قند و چربی بیشتر مناسب مصرف دائم نیست و در طعم‌های مختلفی مثل کاپ کیک وانیلی تهیه می‌شه.

از طرف دیگه، مافین در واقع نوعی نان شیرین است (نه کیک!). مثل کروسان که قبلا آموزش داده بودیم. بافت مافین سنگین‌تر و حالت اسفنجی کمتری داره. قند و چربی کمتری هم داره و به همین دلیل سالم‌تره. مافین شیرینی‌ایه که هنگام صرف چای، به عنوان عصرانه، میان‌وعده و یا صبحانه زیاد استفاده می‌شه. مافین رو می‌شه برخلاف کاپ کیک با آردهای دیگه‌ای مثل آرد سبوس‌‌دار هم تهیه کرد و معمولا چاشنی اون (به جای مواد خیلی شیرین) میوه است.

این دستور، کاپ کیک شکلاتیه که برای دسر فوق‌العاده عالی و خوشمزه‌س.

👩‍🍳 کاپ کیک شکلاتی

🗃️ نوع: کیک

🍱 وعده: دسر

🗺️ خاستگاه: ایالات متحده آمریکا

🌡️ دمای سرو: گرم، سرد

🥘 ترکیبات اصلی:‌ تخم‌مرغ، شکر، آرد، روغن، شیر

⏲️ زمان لازم برای تهیه: ۲۵ دقیقه آماده‌سازی + ۴۰ دقیقه پخت

📝 مواد لازم برای ۱۵-۱۲ عدد کاپ کیک:

  1. تخم‌مرغ                       ۳ عدد
  2. زرده تخم‌مرغ                      ۲ عدد
  3. شکر                                   ۲ پیمانه
  4. آرد                                     ½۱ پیمانه + ۳ قاشق غذاخوری
  5. روغن مایع                           ¾ پیمانه
  6. شیر                                    ۴ پیمانه
  7. وانیل                                  ۱ قاشق چای‌خوری
  8. بکینگ پودر                         ۱ قاشق مرباخوری
  9. پودر کاکائو                           ۳ قاشق غذاخوری
  10. شکلات تخته‌ای                   ۱۵۰ گرم
  11. کپسول کاپ کیک                 ۱۲ عدد

[penci_related_posts title=”مورد علاقه‌های شما” number=”4″ style=”grid” align=”none” displayby=”recent_posts” orderby=”random”]

📜 طرز تهیه کاپ کیک:

  1. زرده و سفیده تخم‌مرغ‌ها را جدا کنید. سفیده را با همزن برقی بزنید تا کاملا پف کند و سبک شود. زرده را با ½ ق.چ. وانیل و ۱ پیمانه شکر هم بزنید تا به رنگ کرم درآید، سپس ۲ پیمانه شیر و روغن را اضافه کنید و مجدد هم بزنید.
  2. ½۱ پیمانه آرد و ۲ ق.غ. پودر کاکائو را به همراه بکینگ پودر در زرده‌ الک کرده و با همزن دستی هم بزنید.
  3. سفیده را با این مواد فولد کنید.
    • فولد کردن (فولدینگ) چیست؟ یک تکنیک آشپزی است و زمانی از آن استفاده می‌شود که مواد حجیم‌شده و پف کرده را می‌خواهیم با سایر مواد مخلوط کنیم به طوری که هم یکدست شوند و هم از طرفی حجم خود را از دست ندهد (در اصطلاح پف آن نخوابد).
    • برای فولد کردن از لیسک استفاده می‌شود. به این صورت که مواد سبک را به روی مواد سنگین می‌ریزید (در این‌جا سفیده روی زرده) و سپس با لیسک مواد سبک را مثل برش با چاقو به دو نیم تقسیم می‌کنید. حالا لیسک را از انتهای ظرف، با زاویه نود درجه و به صورت دورانی از کنار دیواره‌های ظرف بالا بیاورید. با این کار مقداری از مواد زیری را به سطح آورده و انگار که مواد را روی هم تا می‌زنید.
    • این دو مرحله را تا جایی تکرار کنید که مواد تقریبا یکدست شوند (اما نه خیلی یکدست مثل هم‌زن برقی! در آن صورت هم پف مواد می‌خوابد).
    • کلمه فولد در زبان انگلیسی به معنی تا زدن است. تکنیک فولدینگ یعنی تکنیک تا زدن.
  4. داخل کپسول‌ها را از مواد نهایی پر کنید و در فری که قبلا گرم شده، با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۳۰-۲۵ دقیقه قرار دهید.

📜 طرز تهیه کرم پاتیسیر شکلاتی:

  1. ۲ عدد زرده تخم‌مرغ را به همراه ½ ق.چ. وانیل و ۱ پیمانه شکر با همزن دستی هم بزنید. سپس ۳ ق.غ. آرد و ۱ ق.غ. پودر کاکائوی الک‌شده را به آن اضافه کنید. ۲ پیمانه شیر را اضافه کرده و مواد را روی حرارت بگذارید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود (قوام بیاید). سپس از روی حرارت بردارید.
  2. شکلات‌ها را به کرم شکلاتی اضافه کرده و هم بزنید تا باز شود. پس از آن به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا سرد شود.
  3. بعد از سرد شدن، مجدد با همزن برقی کمی بزنید تا یکدست شود. سپس در قیف بریزید و روی کاپ‌کیک‌ها ماسوره بزنید.
    • ماسوره زدن یعنی همان تزئین روی کیک با خامه درون قیف شیرینی‌پزی.

نوش جان! 👨‍🍳

از شما به خاطر همراهی در این دستور پخت سپاسگزاریم و امیدواریم که لذت برده باشید. لطفا نظراتتون رو با ما حتما درمیون بذارید. راستی با توجه به توضیحی که درباره مافین و کاپ کیک ارائه شد، کیک یزدی جزو کدوم دسته حساب می‌شه؟

استودیوی مزه‌اویو از سراسر جهان دستورپخت‌های مختلفی رو برای شما عزیزان در شبکه‌های اجتماعی قرار می‌ده. بعضی از غذاها هم برای اولین بار در استودیوی مزه تهیه می‌شه. صفحات ما رو در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید و این دستورپخت‌های ابداعی رو از دست ندید.