❗ توجه توجه ❗

این شما و این قلیه ماهی جنوبی فوق‌العاده خوشمزه 😍😍😍

قلیه ماهی هرچند در اصل یک غذای جنوبیه اما در شهرهای شمالی هم پخته می‌شه. بسته به شهر یا خطه‌ای که این غذا پخت می‌شه، تفاوت‌های کوچکی در دستورپخت وجود داره. مثلا در نوع شمالی به‌جای تمر هندی از رب انار استفاده می‌شه. در شهرهای مختلف از ماهی‌های مختلف برای این غذا استفاده می‌کنند اما بهتره که گوشت ماهی لخم باشه یعنی بدون استخوان. به‌طور کلی طعم این خورش باید ترش و تند باشه. از پختش لذت ببرید.

👩‍🍳 قلیه ماهی

🗃️⁩ نوع: خورش

🍱 وعده: غذای جانبی (با برنج سرو می‌شود)

🗺️ خاستگاه: ایران

🌡️ دمای سرو: گرم

🥘 ترکیبات اصلی:‌ ماهی، سبزیجات، ترشی‌جات

⏲️ زمان لازم برای تهیه: ۲۰ دقیقه آماده‌سازی + ۱۵ دقیقه پخت

📝 مواد لازم برای ۴ نفر:

  1. ماهی                                  500 گرم
  2. پیاز متوسط                          1 عدد
  3. زنجبیل                                  5-6 حلقه
  4. سیر                                    5-6 حبه
  5. تمر هندی                          1 بسته
  6. گشنیز                                 150 گرم
  7. جعفری                               100گرم
  8. شنبلیله                                50 گرم
  9. آرد                                     1 پیمانه
  10. زردچوبه                              1 قاشق چای‌خوری
  11. لیموترش بزرگ                     1 عدد
  12. نمک                                  1 قاشق چای‌خوری
  13. فلفل سیاه                            ½ قاشق چای‌خوری
  14. پودر پیاز جعفری                  2 قاشق غذاخوری
  15. پودر تخم گشنیز                    1 قاشق چای‌خوری

[penci_related_posts title=”مورد علاقه‌های شما” number=”4″ style=”grid” align=”none” displayby=”recent_posts” orderby=”random”]

📜 طرز تهیه:

  1. ابتدا ماهی‌ها را به صورت دلخواه برش زده و در زنجبیل، نمک، آب لیموترش، فلفل سیاه و پودر تخم گشنیز به مدت ۴۵ دقیقه بخوابانید.
  2. سپس ماهی‌های مزه‌دار شده را در ترکیبی از آرد و زردچوبه و پودر پیاز-جعفری بغلتانید و در ۱ قاشق سوپ‌خوری روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
  3. در ظرفی جداگانه ۱ عدد پیاز را رنده کنید و در روغن سرتفت دهید. سیر حلقه‌شده و سپس سبزی‌های ساطوری‌شده را به آن اضافه کنید و سرتفت دهید.
  4. تمر هندی را در آب جوش ریخته و هم بزنید و سپس صاف کنید و به مواد اضافه کنید.
  5. در آخر نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و وقتی روغن غذا به روی آن آمد ماهی‌ها را اضافه کنید.

📜 روش استخوان‌گیری ماهی:

  • از قسمت بالای سر (ابتدای تیغه‌ها) به قسمت باله دم به آرامی با انگشتان دست، به تیغه‌ها فشار بیاورید و وقتی مطمئن شدید که تیغه‌ها از گوشت فاصله گرفته، ماهی را برگردانید و دو انگشت‌تان را زیر تیغه‌های بدنه ماهی قرار دهید و به سمت جلو حرکت کنید و در ضمن ابتدا و انتهای تیغه‌ها را برش بزنید.

📜 مزه‌دار کردن ماهی:

  • پیاز خلال‌شده را با آب لیموترش، نمک، فلفل سیاه، پودر تخم گشنیز ، زنجبیل رنده‌شده درشت یا حلقه‌شده باریک و به همراه گشنیز ساطوری‌شده را مخلوط کنید و ماهی را داخل آن قرار دهید تا مزه‌دار شود.

📜 طرز تهیه شیره تمر هندی:

  • تمر هندی را در آب جوش حل کنید و سپس صاف کنید. شیرابه‌ای که خارج می‌شود شیره تمر هندی نام دارد و در طبخ غذاهای مختلف دریایی یا مواردی مانند مرغ شکم‌پر و… استفاده می‌شود.

❕ نکته (تشخیص ماهی سالم):

  • برآمده بودن چشم‌های ماهی
  • صورتی مایل به قرمز بودن آبشش ماهی
  • اگر فشاری روی بدن ماهی بیاورید بلافاصله آن فرورفتگی پر شود
  • اگر ماهی را خمیده کردید بلافاصله به حالت اولیه برگردد

مزه‌اویو طرز تهیه انواع غذاها، نوشیدنی‌ها، دسرها و انواع کیک و شیرینی رو هر روز برای شما عزیزان در فضای مجازی قرار می‌ده. لطفا نظرات خودتون رو برای شما بنویسید و سری به صفحات ما در شبکه‌های اجتماعی مختلف بزنید که آدرس‌هاشون در انتها اومده.

شاید شما فقط عاشق غذا باشید، شاید دنبال یادگرفتن آشپزی ساده و دنبال ترفندها و نکات ویژه اون باشید. بنابراین فقط کافیه مدتی با ما همراه باشید و لذت ببرید. ما هم آشپزی رو به روش ساده آموزش می‌دیم و هم برای خوشمزه‌خورا غذاهای ویژه و لذیذ آماده می‌کنیم.