تنها خوشمزگی  سلسله قاجار. البته این شیرینی طبق احتمالات به لحاظ تاریخی از زمان قاجار هم قدیمی‌تره، اما طبق اسناد به همون حوالی برمیگرده. در سال ۱۳۹۵ ثبت ملی شده و در سه نوع یزدی سنتی، عسلی و کرمانی تهیه می‌شه. حتما تا این‌جا متوجه شدید که در مورد قطاب صحبت می‌کنیم. این شیرینی فوق‌العاده دلچسب ومقویه. از مزایای خیلی جالب قطاب اینه که برخلاف سایر شیرینی‌ها در هوای آزاد خیلی دیرتر خشک می‌شه، همین‌طور مواد میانی اون (هل، گردو یا بادام، و در بعضی موارد عسل) کلی خواص درمانی و سلامتی داره. به عنوان مثال، هل برای دستگاه گوارش (معده و روده) مفیده و یا این‌که در سلامت قلب نقش زیادی داره. گردو هم منبع خوبی برای کنترل وزن و حاوی مقدار زیادی اسید چرب امگا ۳ هستش. در قطاب نوع عسلی همون‌طور که از اسمش پیداست، از عسل به جای پودر قند استفاده می‌شه. در قطاب کرمانی نوع مغز شیرینی متفاوت و به جای بادام از پسته یا گردو استفاده می‌شه (که ما هم در این دستور از مغز گردو استفاده کردیم).

ویدیوی خلاصه‌شده آموزش قطاب رو از پیج مزه ذخیره کنین. قبل از اینکه از دستش بدین به کوکی ویژه‌ی گردویی هم سری بزنین.

ممنون از این‌که در این دستورپخت همراه ما بودید. حتما نظراتتون رو برای ما در بخش کامنت‌ها بنویسید. شما کدوم نوع قطاب رو بیشتر دوست دارید؟ سنتی یزدی؟ عسلی یا کرمانی؟ استودیوی مزه‌اویو با همراهی آشپزهای حرفه‌ای و تهیه انواع غذاها و نوشیدنی‌های مختلف از سراسر جهان، آشپزی سریع و آسون رو آموزش می‌ده. آشپزی یک هنره و در هنر مرز و محدودیت معنی نداره. شما می‌تونید با یک کم خلاقیت طعم‌های جدیدی ایجاد کنید و از نتیجه کار لذت ببرید. امیدواریم از این شیرینی خوشمزه لذت برده باشید. نوش جان! 👨‍🍳