دیدین وقتی چند تا بچه در حال بازی هستن همیشه یکی بینشون هست که معمولا از نظر جثه کوچکتره و قطعا سن کمتری هم داره و خیلی هم مات و مبهوته؟ مبهوت از این‌که نمی‌دونه باید چیکار کنه و خیلی تو روند بازی نیست. به قول ما آدم بزرگا از مرحله پرته. هرجا بقیه بچه‌ها برن اونم می‌ره، گاهی اوقات هم کمی درگیر بازی می‌شه و شاید ماهی یک بار حرکت خفنی هم بزنه. بچه‌ها خیلی تحویلش نمی‌گیرن چون بازیش خوب نیست و طفلی کم‌اعتباره. اما همون بچه معمولا قلبش از همه خالص‌تره، انصافش از همه بیشتره، محبتش از همه بیشتره، به بقیه بیشتر اهمیت می‌ده، اخلاقش از همه بهتره، سیرتش از همه سفیدتره. به این بچه‌ها تو بازی می‌گن نخودی.

کوچیکه، اما کلی چیزمیز خوب داره. به کسی هم آسیب نمی‌زنه، شیرین و خوشمزه‌س. تو دل می‌ره و شاید برای یک مناسبت خاص خیلی ویژه نباشه اما به‌طور کلی همه‌جا دوست‌داشتنیه. الان دارین راجب اون بچه فکر می‌کنین، ولی من دو خطه دارم راجب شیرینی نخودچی صحبت می‌کنم.

شیرینی نخودچی از قزوین اومده. من مخلص همه قزوینیا هم هستم 😅 یکم بزرگتر درستش می‌کردین راحت از دست نیفتد خب 😅 کی جرات می‌کنه برش داره حالا 😅

👩‍🍳 شیرینی نخودچی

🗃️ نوع: شیرینی

🍱 وعده: میان‌وعده، عصرانه

🗺️ خاستگاه: ایران

⏲️ زمان لازم برای تهیه: ۱۵ دقیقه آماده‌سازی + ۲۰ دقیقه پخت

📝 مواد لازم برای ۵۰۰ گرم شیرینی نخودچی:

  1. آرد نخود                              ۲۵۰ گرم
  2. روغن جامد قنادی                  ۱۲۵ گرم
    • نکته: می‌توانید به‌جای روغن جامد از کره نیز استفاده کنید. اما توجه داشته باشید استفاده از کره مزایا و معایبی دارد. اگر کره حیوانی باشد، سالم‌تر، مقوی‌تر، قابل‌هضم‌تر و خوش‌عطرتر است. از طرفی در صورت استفاده از کره، نباید خمیر را زیاد ورز دهید چون باعث می‌شود دوغاب کره از آن جدا شده و شیرینی ترک بخورد. دوم این‌که ماندگاری  و تاریخ انقضای شیرینی پایین می‌آید چراکه کره خیلی زود تغییر رنگ و بو می‌دهد.
  3. پودر قند                              ۱۱۰ گرم + ۱ قاشق غذاخوری
  4. پودر هل                              ½ قاشق چای‌خوری
  5. آرد سفید                              ۷۰ گرم
  6. زرده تخم‌مرغ                      ۱ عدد
  7. زعفران دم‌گرفته                   ۱ قاشق چای‌خوری
  8. پودر هل                              ۱ پنس
  9. پودر پسته                            ۲ قاشق غذاخوری

[penci_related_posts title=”مورد علاقه‌های شما” number=”4″ style=”grid” align=”none” displayby=”recent_posts” orderby=”random”]

📜 طرز تهیه:

  1. روغن جامد قنادی و ۱۱۰ گرم پودر قند را در ظرفی بریزید و با قاشق به صورت خمیر درآورید، سپس با همزن برقی بزنید تا تغییر رنگ دهد.
  2. ترکیب الک‌شده آرد نخود، آرد سفید و پودر هل را کم‌کم اضافه کنید. ترکیب را خوب ورز دهید و کف‌مال کنید، یا چند بار از چرخ گوشت بگذرانید (به‌طوری که دیواره شیرینی لایه‌لایه شده و خوب پوک و نرم شود). سپس چند ساعت در محیط استراحت دهید.
  3. خمیر را داخل سینی به ضخامت نیم و یا یک سانتی‌متر باز کنید و کاتر بزنید.
  4. زرده تخم‌مرغ، پودر هل، پودر قند (یک قاشق غذاخوری) و زعفران دم‌گرفته را مخلوط کنید و سطح شیرینی‌ها را به آن آغشته کنید و مقداری پودر پسته روی آن‌ها بپاشید.
  5. سپس در فر با حرارت ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه قرار دهید.

نوش جان! 👨‍🍳

این شیرینی واقعا خوردن داره، چون نخود خواص خیلی خوبی داره که قابل چشم‌پوشی نیست به هیچ‌وجه. به‌علاوه این‌که نسبت به خیلی از شیرینی‌های دیگه،‌ میزان قند کمتری داره و برای سلامت شما اهمیت بیشتری قائله.