این غذا رو از دست بدید، عمرتون هدر رفته!

دملاما یکی از غذاهای مشهور و فوق‌العاده خوشمزه کشور فارسی‌زبان تاجیکستان است که هرکسی باید حداقل یک بار امتحان کنه! خصوصا اگر به غذاهای پرادویه یا تند علاقه داشته باشید. کشور تاجیکستان با پایتخت دوشنبه، یکی از مقصدهای خوشمزه برای عاشقان خوراکیه. در خیابون‌های این شهر سمبوسه هم سرو می‌شه که اتفاقا بچه‌های گروه مزه یکبار آماده کرده بودند.

سریع دست به کار بشید و این غذای خوشمزه ادویه‌ای رو به هیچ‌وجه از دست ندید. با آماده‌سازی و تهیه یک بشقاب دملاما، خیلی راحت چشم بقیه رو روی رنگ و بوی ناب سفرتون قفل کنید! کشور تاجیکستان با حدود ۸ میلیون نفر جمعیت بزرگترین لطف رو به جامعه بشری کرده و این غذای لذیذ رو به مردم دنیا معرفی کرده!

شما خیلی راحت می‌تونید این غذا رو تهیه کنید. مواد لازم ویژه‌ای نداره و به‌جای اون خیلی لذیذه!

👩‍🍳 دملاما

کشور: تاجیکستان

⏲️ زمان لازم برای آماده‌سازی: ۱۵ دقیقه

⏲️ زمان لازم برای پخت: در صورت استفاده از گوشت بره، ۴۰-۳۵ دقیقه

📝 مواد لازم:

  1. پیاز، ۲ عدد
  2. سیب‌زمینی، ۲ عدد
  3. گوجه‌فرنگی، ۴ عدد
  4. هویج، ۲ عدد
  5. فلفل دلمه زرد، ۱ عدد
  6. فلفل دلمه قرمز، ۱ عدد
  7. گوشت قرمز، ۵۰۰ گرم
  8. سیر، ۸-۷ عدد
  9. نمک، به مقدار لازم
  • بادمجان، ۱ عدد
  • جعفری ساطوری، ۱۰۰ گرم
  • فلفل سیاه، به مقدار لازم

📝 مواد لازم برای تهیه سس:

  1. رب گوجه‌فرنگی، ۳-۲ قاشق غذاخوری
  2. آب، ۱ پیمانه
  3. روغن، ¼ پیمانه
  4. نمک، ½ قاشق چای‌خوری
  5. فلفل قرمز، ¼ قاشق چای‌خوری

[penci_related_posts title=”مورد علاقه های شما” number=”4″ style=”grid” align=”none” displayby=”recent_posts” orderby=”random”]

📜 طرز تهیه:

  • گوشت را خرد کرده و داخل قابلمه بریزید.
  • پیاز و گوجه‌فرنگی را حلقه‌ کرده، روی گوشت‌ بچینید و نمک و فلفل بپاشید.
  • سیب‌زمینی، هویج و فلفل‌دلمه‌ها را حلقه کنید و روی مواد قبلی بچینید.
  • جعفری را خرد کرده و روی مواد بریزید.
  • با مقدار کمی آب اجازه دهید بپزد.
  • نکته: برای پخت آسان‌تر گوشت، لایه پوست‌مانند روی آن‌را بردارید. به این لایه اصطلاحا دمار می‌گویند.
  • نکته: برای پخت سریع‌تر گوشت، نمک نزنید و فقط فلفل سیاه روی آن بپاشید.

📜 طرز تهیه سس:

  • تمام مواد اولیه را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا زمانی که مواد مانند رب شروع به پاشیدن کند.
  • به‌صورت مداوم هم بزنید و سپس از روی شعله بردارید.

انصافا تا حالا دستور پخت به این باحالی دیده بودید؟! گوشت رو بذار تو قابلمه، بقیه مواد رو هم روش بپاش بره دیگه! حالا تا سرو نکردید لطفا (لطفا!) ناخنک نزنید. این رو به‌خاطر خودتون می‌گیم. اجازه بدید برسه سر سفره بعد با جون و دل بیفتید به جونش. من که احساس می‌کنم هرچی از این غذا بگم کم گفتم. نوش جونتون!

اگه لذت بردید از این غذا، حتما بیاید پیج ما! مزه‌اویو هر روز طرز تهیه انواع غذاها، نوشیدنی‌ها، شیرینی‌ها و دسرهای خوشمزه‌ای از سراسر جهان رو به همراه نکات و ترفندهای آشپزی، برای استفاده عموم در فضای مجازی قرار می‌ده. لطفا نظرات خودتون رو برای ما بنویسید و حتما به صفحات ما در شبکه‌های اجتماعی مختلف با آیدی @mazzehoio سر بزنید.

  • تفاوت ما چیه؟ آشپزی سریع، ساده و متنوع! 👨‍🍳
  • چی به شما می‌رسه؟ هنر آشپزی ترفندی و راحت! (به اضافه ترکیدن چشم حسود!)

یادتون نره، مزه‌اویو (Mazzehoio) رو همین الان دنبال کنید و تبدیل به یک آشپز سه‌سوته بشید!

[aparat id=”lDKk5″]