سر پیاز یا ته پیاز؟

سلام گرم به همه شما عزیزای دل که همراه ما هستید. و حتی به اونایی که همراه ما نیستند شاید یه روز با هم آشنا شدیم.

دلمه یکی از غذاهای آسیایی و بیشتر توی آسیای مرکزی و خاورمیانه و بالکان طبخ می‌شه و چقدر هم که لذیذه! این کلمه از زبان ترکی می‌آد و به معنی پر شده است. ما هم براتون دلمه پیاز رو آماده کردیم.

یکی از دوستان که اصلا از پیاز پخته سالم خوشش نمی‌اومد با خوردن این غذا توبه کرد و به راه راست بازگشت. می‌خوام بگم این همه مدت ما با نقاط اشتباهی پیاز درگیر بودیم، از همون اول به جای سر و ته پیاز باید می‌رفتیم مرکز پیاز. 😀😋

👩‍🍳 دلمه پیاز

🗃️⁩ نوع: دلمه

🍱 وعده: غذای اصلی

🗺️ خاستگاه: خاورمیانه، بالکان، قفقاز، روسیه و آسیای مرکزی

🌡️ دمای سرو: گرم

🥘 ترکیبات اصلی:‌ پیاز، گوشت، برنج، آلو

⏲️ زمان لازم برای تهیه: ۳۰ دقیقه آماده‌سازی + ۲۰ دقیقه پخت

📝 مواد لازم برای ۳-۴ نفر:

  1. پیاز بزرگ، ۲ عدد
  2. گوشت چرخ کرده، ۲۰۰ گرم 
  3. رب، ۳- ۴ قاشق غذاخوری
  4. برنج، ½ پیمانه 
  5. سبزی معطر(جعفری، تره، گشنیز)، ۲۰۰ گرم
  6. آب لیمو، ۳-۴ قاشق غذاخوری
  7. نمک، ۱ قاشق چای‌خوری
  8. فلفل، ½ قاشق چای‌خوری 
  9. آلو، ۳ عدد
  10. خلال بادام، ¼ پیمانه
  11. لپه، ½ پیمانه 
  12. گلاب، به مقدار کم 

[penci_related_posts title=”مورد علاقه‌های شما” number=”4″ style=”grid” align=”none” displayby=”recent_posts” orderby=”random”]

📜 طرز تهیه دلمه:

  1. ابتدا پیازها را پوست گرفته، انتهای آن را خارج کنید. یک برش از بالا تا مرکز پیاز ایجاد کنید و در آب جوش به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید. (تا زمانیکه ۲-۳ لایه پیاز، کریستالی شود.)
  2. پیازها را از آب بیرون بکشید و لایه‌لایه کنید و سپس کمی از دلمه‌ها را برداشته و داخل آن‌ها را پر کنید و در قابلمه مناسب دلمه‌ها را بچینید و سس آماده شده را روی آن بریزید.

📜 طرز تهیه مواد داخل دلمه:

  1. ابتدا پیازها را داخل ظرفی رنده کنید و به آن نمک و فلفل سیاه و فلفل قرمز بزنید و بعد گوشت چرخ کرده را اضافه کنید. سپس رب، آبلیمو، خلال‌های خیسانده شده در گلاب، گوشت آلو (آلوی هسته‌گیری‌شده)، برنج نیم‌پز شده، لپه نیم‌پز شده و در انتها سبزی‌های ساطوری‌شده را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و چند دقیقه در یخچال استراحت دهید.

📜 طرز تهیه سس:

  1. حدود ۲-۳ قاشق غذاخوری رب را با یک پیمانه آب مخلوط کرده و ¼ پیمانه روغن مایع، ½ قاشق چای‌خوری نمک، ۱ قاشق غذاخوری پودر سیر، کمی فلفل سیاه (و یا قرمز) را با هم مخلوط کنید و روی شعله قرار دهید. زمانی که مثل رب پاشیده شد یعنی آماده است.

❕ نکات:

  • آلوها را از قبل خیسانده و وقتی گوشت آن نرم شد، گوشت را از هسته جدا کنید.
  • خلال‌ها را در مقداری گلاب بخیسانید و سپس استفاده کنید.
  • ابتدا برنج‌ها و لپه‌ها را شسته و با آب ولرم بخیسانید و هر کدام را جداگانه نیم‌پز کنید.

مزه‌اویو هر روز طرز تهیه انواع غذاها و نوشیدنی‌های خوشمزه به همراه انواع دسر و شیرینی‌جات رو از سراسر جهان برای شما آماده می‌کنه. یکم که با ما باشید به آشپزی و طعم‌های مختلف علاقه‌مند می‌شید و ترفندها و نکات زیرمیزی این حرفه رو فرا می‌گیرید.

دلمه پیاز رو نوش جان کنید و لذت ببرید.

فراموش نکنید برامون نظراتتون رو بنویسید و حتما صفحات ما در شبکه‌های اجتماعی رو چک کنید. آدرس‌ها در انتها اومده.