مزه
Image default
ایتالیایی رژیم و سلامت سبک پخت سریع و آسان غذای ملل ناهار وعده های غذایی گیاهخواری

کوردون بلو

مرغی که از قفس فرانسه پرید!

متعجب شدید؟ اگه از شنیدن این عبارت تعجب کردید، پس حتما تا انتهای دستور پخت امروز با ما همراه باشید. غذای امروز مزه اویو از خانواده شنیتسل‌هاست. شنیتسل یعنی همون غذاهایی که با ترکیب گوشت، آرد سوخاری و روغن تهیه می‌شه که در سراسر نقاط دنیا به شکل‌های متفاوتی هم طبخ می‌شه و به نام‌های مختلفی شهرت داره (در فارسی عامیانه، شنیسل هم می‌گن).

حالا اسم شنیتسل امروز ما، چیکن کوردن بلوئه (chicken cordon bleu) که در زبان فرانسوی می‌شه روبان آبی مرغ! ما که هرچی فکر کردیم چرا باید اسمش روبان آبی باشه به نتیجه خاصی نرسیدیم. تا این که آماده شد و چشیدیم. و متوجه شدیم همین‌قدر که اسمش تعجب‌آوره، طعمش هم تعجب‌آوره! تعجب‌آور از دیدگاه خوبش. نه نه نه، خوب هم نه. از دیدگاه فوق‌العاده!

رازی درون ترکیب ژامبون و پنیر و گوشت مرغ هست که فقط با تهیه چیکن کوردن بلو برملا می‌شه. و جا داره به مخترع این غذا بگیم دست مریزاد! با ما همراه باشید.

چیکن کوردن بلو

📝 مواد لازم:

  1. سینه مرغ نصف
  2. هویج نیم‌پز 1 عدد
  3. کدو سبز 1عدد
  4. لوبیا سبز نیم‌پز 6-5 عدد
  5. فلفل دلمه قرمز 1 عدد
  6. نمک ⅓ قاشق چای‌خوری
  7. سیر                              1 حبه
  8. پودر سیر کمی
  9. پاپریکا ¼ قاشق چای‌خوری
  10. پودر تخم گشنیز ½ قاشق چای‌خوری
  11. آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
  12. زعفران کمی
  13. پیازچه 5 شاخه
  14. روغن به اندازه سرخ کردن

📜 طرز تهیه:

  1. برای تهیه کوردن بلو، ابتدا سینه مرغ را به صورت فیله درآورید.
  • توضیح: فیله کردن سینه مرغ یعنی لایه‌لایه کردن گوشت. برای این کار:
  • سینه مرغ را از سمتی که پوست دارد روی تخته برش قرار دهید. توجه کنید که نباید یخ‌زده باشد.
  • با استفاده از چاقو، برش را از ضخیم‌ترین قسمت سینه مرغ شروع کنید.
  • جایی که استخوان سینه شروع می‌شود را پیدا کنید.
  • بریدن گوشت را تا نزدیکی استخوان سینه ادامه داده و در نزدیکی استخوان کم کرده و با فشار دست به آرامی گوشت را کنار بزنید.
  • تمام استخوان را به همین روش از گوشت جدا کنید. سپس در سمت دیگر سینه همین عمل را تکرار کنید.
  • پوست، چربی‌ها و غضروف را از گوشت جدا کنید.
  • در آخر گوشت سینه را به صورت لایه‌لایه برش بزنید تا مواد دیگر را درون آن ریخته و رول کنید.
  1. روی سینه مرغ فیله شده آبلیمو اسپری کنید و سپس نمک و ادویه‌ها را روی آن بپاشید.
  2. هویج‌های نیم‌پز شده، کدو مسما و فلفل دلمه‌ای را به صورت خلالی درآورید.
  3. ابتدای هر فیله به ترتیب خلال‌های هویج نیم‌پز، کدو مسما، فلفل دلمه‌ای و در انتها  لوبیا سبز سالم را قرار دهید و رول کنید.
  • نکته: برای نگه داشتن فیله‌ها، آن‌ها را با خلال دندان فیکس کنید.
  1. کمی زعفران دم‌گرفته روی آن‌ها بمالید و سپس در روغن سرخ کنید.
  2. در انتها خلال‌ها را خارج کرده و دور آن‌ها ساقه پیازچه بپیچید.

چشیدید؟ طعم فوق‌العاده این غذای اروپایی رو حس کردید؟ حالا نظرتون راجع به اسم جالبش چیه؟ روبان آبی! واقعا به‌جاست.

گفته شده شنیتسل در زمان جنگ جهانی دوم وارد ایران شده، اما این موضوع کمی عجیبه. چون با کمی بررسی متوجه شدیم یکی از غذاهای ایرانی خودمون در واقع نوعی شنیتسل حساب می‌شه و لزومی نداره که حتما تا اروپا بریم!

اگه حدس زدید این غذا اسمش چیه؟ نظرتون رو برامون کامنت کنید.

 

Related posts

موچولوک

tamada

املت فرانسوی

tamada

سالاد لبو

tamada

Leave a Comment