مزه
Image default
ایتالیایی رژیم و سلامت سبک پخت سریع و آسان غذای ملل ناهار وعده های غذایی گیاهخواری

ته چین مرغ

روایته که چندین سال پیش آشپزی توی دربار پادشاهی ایران کار می کرده که از قضا روزی سهل انگاری می کنه و برنج پادشاه رو حسابی شفته می کنه. از اونجایی که حسابی از پادشاه می ترسیده و دوست نداشته تنبیه بشه، یک فکر به سرش میزنه!

مقداری زعفرون به برنج میزنه و گوشتهارو توی برنج میذاره. پادشاه از همه جا بی خبر غذا رو میخوره و در نهایت تعجب عاشق غذای اون روزش میشه. و اینطوری ته چین اختراع میشه.

البته این روایت نه منبع مشخصی داره و نه صحتش جایی اثبات شده، اما بهرحال یکی از دو روایتیه که برای تاریخچه ته چین میشه پیدا کرد. اون یکی داستان بنظرتون چیه؟ اگه می دونید حتما کامنت بذارید.

این روزا اینکه ته چین از کجا اومده و چجوری اختراع شده دیگه زیاد اهمیتی نداره، بخصوص اگه یک پرس ته چین مرغ خوشمزه جلوتون باشه. بهرحال ته چین یکی از بهترین غذاهای ایرانی و یکی از لذیذترین اون هاست. این غذای خوشمزه یکی از غذاهای مجلسی هم به حساب می آد و بیشتر توی مهمونی ها و جشن ها و یا مناسبت های مختلف تهیه می شه. علاوه بر اون، درست کردنش هم کمی سخته. درآوردن ته چین درست و حسابی به دستای هنرمند احتیاج داره. امروز می خوایم دستور پخت این غذای خوشمزه و لذیذ ایرانی رو براتون بذاریم. امیدواریم که لذت ببرید.

مواد لازم:

برنج، 3 پیمانه

سینه مرغ پخته شده، 2 عدد

تخم مرغ، 3 عدد

ماست چکیده، 2/5 پیمانه

گلاب، ½ پیمانه

روغن مایع، ½  فنجان

روغن حیوانی، 50 گرم

زعفران ساییده شده، ½ ق.چ.

نمک، 1 ق.چ.

فلفل سیاه، 1 پنس

زرشک، 5 ق.غ.

گردو، ⅓ پیمانه

خلال بادام و پسته، هر کدام 50 گرم

نکته: خلال بادام باید نیم ساعت قبل از استفاده در عرق بید، بیدمشک یا نسترن خوابانده شود.

رزماری یا برگ بو، برای طعم دار کردن مرغ

پودر هل، ½ ق.چ.

خلال شیرین شده پوست پرتقال، 5-4 ق.غ.

ابتدا برنج را بین 3 تا 4 ساعت می خوابانیم بعد آن را داخل قابلمه آب در حال جوش که در آن یک قاشق چای خوری نمک اضافه کرده ایم می ریزیم. کمی که جوشید کف روی برنج را گرفته دور می ریزیم. بعد از 4-5 دقیقه برنج را آبکش می کنیم و اجازه می دهیم تا از داغی بیفتد سپس در ظرفی جداگانه ماست چکیده، تخم مرغ، گلاب، روغن مایع، زعفران دم گرفته، نمک و پودر هل را با هم یکدست می کنیم. برنج های آبکش شده را در این مواد استراحت می دهیم تا عطر گلاب و هل در برنج بماند. داخل تابه ای کره را روی شعله مستقیم ذوب می کنیم. سپس سینه مرغ را که پخته شده و ریش ریش کرده ایم اضافه می کنیم. در این مرحله کمی زعفران دم گرفته به گوشت های ریش شده اضافه می کنیم تا خوشرنگ شود بعد از کمی سر تفت دادن گردو، خلال بادام خیسانده شده، زرشک و خلال شیرین شده پوست پرتقال را اضافه می کنیم. تنها خلالی که اضافه نمی شود خلال پسته است. وقتی شعله را خاموش کردیم خلال پسته را اضافه میکنیم قابلمه مورد نظر را برداشته یک قاشق غذاخوری روغن کف آن میریزیم. از برنجی که در مواد خوابانده ایم مقداری برداشته کف قابلمه میریزیم و با پشت قاشق فشرده می کنیم تا هواگیری شود سپس از مایه گوشتی آماده شده روی برنج های فشرده شده میریزیم به طوری که از دیواره قابلمه حداقل نیم سانتیمتر فاصله داشته باشد. مایه گوشتی را نیز با پشت قاشق  فشرده میکنیم و روی این لایه دوباره برنج طعم دار شده میریزیم و… این کار را تا تمام شدن مواد تکرار میکنیم آخرین لایه برنج مزه دار میباشد. وقتی آن را فشرده کردیم درب قابلمه را میبندیم و روی شعله مستقیم با حرارت ملایم به مدت 35 تا 40 دقیقه قرار می دهیم یا روی قابلمه فویل میکشیم و نیم ساعت در فر 180 درجه قرار میدهیم سپس از فر خارج کرده سطح فویل را سوراخ سوراخ میکنیم و دوباره در فر به مدت 15 دقیقه قرار می دهیم سپس از فر خارج میکنیم. دیس مورد نظر را روی قابلمه گذاشته و یکباره برمیگردانیم. نوش جان.

 

Related posts

چیز کیک کدو حلوایی

tamada

سالاد استونا

tamada

خورشت بامیه

tamada

Leave a Comment