مزه
Image default
آرام پز ایرانی برنج رژیم و سلامت سبزیجات سبک پخت غذای فصلی غذای ملل مناسبتی مواد اولیه میوه ناهار وعده های غذایی گیاهخواری

کویی خورش

یک سوال خیلی جالب 😀

مگر می‌شود که غذا هم گم بشود؟ غذا هرچه باشد یا توی یخچال است یا روی گاز. بعضی غذاها کمی شیطنت دارند روی اوپن آشپزخانه بازی می‌کنند اما به‌هرحال همه جلوی چشم هستند! هیچ‌کدام گم نمی‌شوند! اگر غذایی باشد که در هیچ‌یک از این سه جا پیدا نشود قطعا فقط یک جای دیگر است که می‌تواند آن‌جا باشد که آن هم شکم آدمیزاد است. پس چطور ممکن است غذایی گم شود؟

حتما می‌پرسید که چرا این سوال پیش آمده و اصلا چه اهمیتی دارد که غذا گم بشود یا نشود! مساله این است که امروز حین پخت غذا متوجه صحبت‌های عجیبی می‌شدم. بچه‌ها به سرعت این‌طرف و آن‌طرف می‌دویدند و مدام می‌گفتند: «کو ای خورش؟»!

واقعا تعجب زیادی دارد که غذای یک مجموعه گم بشود! 😃

👩‍🍳 کویی خورش

🗃️⁩ نوع: خورش

🍱 وعده: پیش‌غذا، خوراک اصلی

🗺️ خاستگاه: ایران، گیلان

🌡️ دمای سرو: گرم

🥘 ترکیبات اصلی:‌ کدوحلوایی، عدس، خرما، گردو

⏲️ زمان لازم برای تهیه: 15 دقیقه آماده‌سازی + 30 دقیقه پخت

📝 مواد لازم:

  1. کدو حلوایی                          500 گرم
  2. خرمای هسته‌گرفته               12-10 عدد
  3. گردو                                  150 گرم
  4. عدس                                 1 پیمانه
  5. زردچوبه                              ½ قاشق چای‌خوری
  6. شکر                                   1 قاشق چای‌خوری

📜 طرز تهیه:

  1. کدو  را پوست گرفته و به صورت ریز خرد کنید و با کمی آب بپزید.
  • نکته:‌ بهتر است برای این‌که کدوها تغییر رنگ ندهند کمی شکر روی آن‌ها بپاشید.
  1. عدس را نیز بپزید و سپس با کدوی پخته شده مخلوط کنید.
  2. حال ترکیب را با دستگاه غذاساز له کنید و به صورت پوره درآورید.
  • نکته: اگر دستگاه غذاساز ندارید می‌توانید با گوشت‌کوب مواد را له کنید.
  1. سپس پوره کدو و عدس را با گردوی ساییده‌شده و مقداری زردچوبه مخلوط کنید.
  2. ترکیبات را داخل ظرفی با روغن داغ تفت دهید.
  3. بعد از تفت این مواد، خرمای له‌شده را هم به آن‌ها اضافه کنید.
  4. حال مواد را از روی گاز بردارید.

این هم از کویی خورش خوشمزه گیلانی!

خب در همین فاصله که شما غذا را آماده می‌کردید متوجه چیزهای زیادی شدم. اول از همه این که علت دویدن همکاران من پیدا کردن غذا نبوده، یعنی این طفلک‌ها از شدت خوشمزگی غذا و شوروشوق طعم آن تا این حد بی‌تاب بودند. دوم این‌که کویی خورش اسم غذای امروزمان بوده. 😅

کویی خورش از غذاهای محلی و بسیار خوشمزه گیلانی است که هم به‌عنوان پیش‌غذا سرو می‌شود و هم به‌عنوان خوراک اصلی. مواد اصلی آن کدوحلوایی است که یعنی این غذا خاصیت آنتی‌اکسیدانی فوق‌العاده‌ای دارد و از بروز سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری می‌کند. امیدوارم از پخت کویی خورش لذت برده باشید. 😊

مزه‌اویو هر روز طرز تهیه انواع غذاها، نوشیدنی‌ها، شیرینی‌ها و دسرهای خوشمزه‌‌ای از سراسر جهان را به همراه نکات و ترفندهای آشپزی، برای استفاده عموم آموزش داده و در فضای مجازی قرار می‌دهد. لطفا نظرات خودتان را برای ما بنویسید و حتما به صفحات ما در شبکه‌های اجتماعی مختلف با آیدی @mazzehoio سر بزنید.

آشپزی سریع، ساده، سالم و متنوع را همراه مزه‌اویو در کمترین زمان و به ساده‌ترین روش یاد بگیرید. 👨‍🍳

Related posts

اناربیج

tamada

دزرت پیر

tamada

پنکیک صبحانه

tamada

Leave a Comment