مزه
Image default
ایرانی برنج حبوبات غذای فصلی غذای ملل مناسبتی مواد اولیه میوه ناهار وعده های غذایی گوشت

اناربیج

این غذا با زبانتان بازی می‌کند

هر جایی که هستید فورا به آشپزخانه برگردید! غذایی که برای شما آماده کرده‌ایم فراتر از تصور است و موضوع خوشمزگی آن جای مجادله ندارد. در کشور ایران غذاهای خوشمزه زیادی پیدا می‌شود که هر کدام به نوعی خاص و دوست‌داشتنی هستند. اما اناربیج چیز دیگری است! بوی این غذا هوش از سر شما می‌برد و طعم آن با زبانتان بازی می‌کند. نه، بازی نمی‌کند؛ قاسم‌آبادی می‌رقصد! 😃

اناربیج از غذاهای خوشمزه شمال ایران و خاستگاه آن استان گیلان است. این خورش چیزی شبیه خورش فسنجان اما با عطر و طعم ویژه و خاص خود است. از لحظه‌ای که شروع به تهیه این غذای خوشمزه کنید دهانتان آب می‌افتد تا زمانی که آماده شود. با مزه‌اویو همراه باشید. 😊😋

👩‍🍳 اناربیج

🗃️⁩ نوع: خورش

🍱 وعده: خوراک جانبی، در کنار برنج سرو می‌شود

🗺️ خاستگاه: ایران، گیلان

🌡️ دمای سرو: گرم

🥘 ترکیبات اصلی:‌ گوشت، گردو، رب انار، سبزیجات

📝 مواد لازم:

  1. سینه مرغ نصف عدد
  • نکته: می‌توانید به جای مرغ از گوشت چرخ‌کرده استفاده کنید. در این‌صورت تغییراتی در روش تهیه وجود دارد که در انتهای دستورپخت اصلی به‌صورت نکته آورده‌ شده است.
  1. گردوی آسیاب‌شده 250 گرم
  2. رب انار ترش 1 قاشق غذاخوری
  • نکته: می‌توانید به جای رب انار، از آبغوره استفاده کنید.
  1. رب آلو 1 قاشق غذاخوری
  2. پیاز 2 عدد
  3. تره خردشده 100 گرم
  4. جعفری خردشده 80 گرم
  5. خالواش خردشده 50 گرم
  • نکته: خالواش همان پونه است. این نام توسط فرهنگستان زبان فارسی برای این گیاه تعیین شده است.
  1. نعنای خردشده 20 گرم
  • نکته: می‌توانید به جای خالواش، از نعنای بیشتری استفاده کنید.
  1. رب گوجه‌فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  2. نمک 1 قاشق چای‌خوری
  3. فلفل ½ قاشق چای‌خوری
  4. گلپر 1 قاشق غذاخوری
  5. شکلات 30 گرم
  6. یخ 3 تکه

📜 طرز تهیه:

  1. پیاز را رنده کنید و در کمی روغن سرتفت دهید.
  2. گردوی خردشده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا به روغن بیفتد.
  3. سبزی‌های ساطوری‌شده را اضافه کنید.
  4. ترکیبات کمی که تفت خورد به آن گوشت‌های مکعبی خردشده را اضافه کنید.
  5. مجددا بعد از این‌که کمی تفت خورد مقداری آب داخل آن بریزید.
  • نکته: به مقداری آب بریزید که گوشت را دربربگیرد.
  1. سپس رب‌ها را اضافه کنید.
  2. زمانی که خورش شروع به جوشیدن کرد، پودر گلپر را به آن اضافه کنید.
  3. در انتها شکلات را به آن بیفزایید.
  4. قالب‌های کوچک یخ را با فاصله و از ارتفاع داخل خورش بیندازید.
  • نکته: این کار باعث می‌شود که روغن گردو خودش را از زیر به رو بکشد.
  1. زمانی که روغن به روی خورش آمد، یعنی غذای شما آماده است و می‌توانید آن را سرو کنید.
  • درصورت استفاده از گوشت چرخ‌کرده به جای مرغ: گوشت چرخ‌کرده را با پیاز رنده‌شده، نمک، فلفل و زردچوبه خوب ورز دهید و سپس آن‌ها را قلقلی کرده و در کمی روغن سر تفت دهید.

این غذا را ترجیحا همراه باقلاقاتق و زیتون پرورده سرو کنید و سری به دنیای طعم‌ها بزنید. سازمان جهانی یونسکو، گیلان را به‌عنوان پایتخت غذایی جهان به ثبت رسانده است. در گیلان غذاهای محلی را در ظرفی سفالی به نام گمج تهیه می‌کنند که در اندازه‌های مختلف ساخته می‌شود. امیدواریم از تهیه اناربیج خوشمزه گیلانی لذت برده باشید، هرچند این غذا نیازی به امیدواری ندارد و ما از این بابت مطمئن هستیم. 😉

مزه‌اویو هر روز طرز تهیه انواع غذاها، نوشیدنی‌ها، شیرینی‌ها و دسرهای خوشمزه‌‌ای از سراسر جهان را به همراه نکات و ترفندهای آشپزی، برای استفاده عموم آموزش داده و در فضای مجازی قرار می‌دهد. لطفا نظرات خودتان را برای ما بنویسید و حتما به صفحات ما در شبکه‌های اجتماعی مختلف با آیدی @mazzehoio سر بزنید.

آشپزی سریع، ساده، سالم و متنوع را همراه مزه‌اویو در کمترین زمان و به ساده‌ترین روش یاد بگیرید. 👨‍🍳

Related posts

خورش شلغم

reza

سالاد اندونزی

tamada

قطاب

reza

Leave a Comment