مزه
Image default
اروپایی ارگانیک اقتصادی رژیم و سلامت سبزیجات سبک پخت شام غذای ملل مواد اولیه میوه وعده های غذایی کم چرب گیاهخواری

رتتویی

چرا اسم این غذا این‌قدر عجیبه!

رتتویی یکی از غذاهای خوب فرانسویه که شهرت جهانی داره و غذای بین‌المللی هم حساب می‌شه. به‌طور خلاصه و مفید، این غذا بر پایه سبزی‌جاته و می‌تونه حکم جواهر داشته باشه. هم مزه فوق‌العاده‌ای داره و هم غذای سالمیه.

اما من تعجب می‌کنم! فرانسوی‌ها نمی‌تونستن اسم دیگه‌ای برای این غذا انتخاب کنند؟ جالبه بدونید که رتتویی از کلمه اکسیاتین راتاتوله به‌وجود می‌آد.

رتتویی شبیه یکی از غذاهای قدیمی ایرانیه به اسم یتیمچه که اون هم تقریبا مثل همین غذاست و بر پایه سبزی‌جاته. علت گذاشتن این اسم (یتیمچه) نبود گوشت توی این خوراک لذیذه.

اما معنی رتتویی چیه؟ کسی می‌دونه؟

👩‍🍳 رتتویی 

🗃️⁩ نوع: خورش

🍱 وعده: غذای اصلی، پیش‌غذا

🗺️ خاستگاه: فرانسه

🌡️ دمای سرو: گرم

🥘 ترکیبات اصلی:‌ تره‌بار (گوجه‌فرنگی، پیاز، کدو سبز، فلفل دلمه‌ای)، سیر

⏲️ زمان لازم برای تهیه: 15 دقیقه آماده‌سازی + 45 دقیقه پخت

📝 مواد لازم:

  1. بادمجان 4 عدد
  2. گوجه‌فرنگی 4 عدد
  3. هویج 2 عدد
  4. کدو 4 عدد
  5. سیر 2 حبه
  6. روغن زیتون ⅓  پیمانه
  7. زردچوبه ½ قاشق چای‌خوری
  8. رب 2 قاشق غذاخوری
  9. پیاز 1 عدد
  10. سس گوجه‌فرنگی       به مقدار لازم
  11. نمک به مقدار لازم
  12. فلفل سیاه 1 پنس
  13. فلفل دلمه قرمز        1 عدد
  14. فلفل دلمه زرد 1 عدد
  15. رزماری ½ پیمانه
    • نکته: درصورت در دسترس نبودن رزماری، می‌توانید از ریحان استفاده کنید. ما از ریحان استفاده کردیم. به مقداری ریحان خردشده برای تزئین نیز نیازمندید.
  16. پودر زیره ½ قاشق چای‌خوری
  17. کرفس 1 ساقه
  18. فلفل تند 1 عدد

📜 طرز تهیه:

  1. فر را با حرارت 180 درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود.
  2. پیاز و هویج و کرفس را نگینی خرد کرده و سرخ می کنیم.
  3. فلفل‌ها را کبابی کرده و همراه با سیر به مخلوط پیاز و هویج و کرفس اضافه کنید.
  4. مواد را خوب میکس کنید و به آن رب، سس کچاپ، نمک، ادویه و رزماری اضافه کنید.
  5. سس آماده شده را کف تابه بریزید و صاف کنید، طوری که کف ظرف را بپوشاند.
  6. بادمجان و گوجه‌فرنگی و کدو را حلقه‌حلقه کنید. حالا به ترتیب سبزیجات ورقه شده را از لبه‌ی ظرف به سمت داخل ظرف به صورت مورب و تا حدی روی هم بچینید تا ظرف پر شود.
  7. روی خوراک را با یک ورق فویل بپوشانید و در فر در دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 45 دقیقه قرار دهید.

امیدواریم از تهیه و سرو این غذای خوب فرانسوی لذت ببرید.

فراموش نکنید مزه‌اویو دستور تهیه انواع غذاها و نوشیدنی‌های خوشمزه سراسر جهان رو برای آموزش رایگان و همگانی در فضای مجازی قرار می‌ده.

شما در صفحات شبکه‌های اجتماعی و در وب‌سایت مزه می‌تونید انواع ترفندهای آشپزی رو یاد بگیرید و تبدیل به آشپزی زبردست و تند و تیز بشید.

خوشمزه‌ها رو همراه با ما تجربه کنید.

Related posts

خورش مهاراجه

reza

میکادو

tamada

املت هندی

reza

Leave a Comment