مزه
Image default
ایتالیایی رژیم و سلامت سبک پخت سریع و آسان غذای ملل ناهار وعده های غذایی گیاهخواری

دیگچه

برای غذای امروز سری می‌زنیم به سرزمین آفتاب، خراسان بزرگ. دستور پخت امروز دسری هستش بسیار بسیار لذیذ و خاص که طعمش زیر زبون می‌مونه. این دسر رو به عنوان نذری هم تهیه می‌کنند و مشهدی‌های عزیز با اون آشنایی دیرینه دارند. اما صحبت از نذری شد و اجازه بدید بگیم چه فرهنگ خوبیه نذری! نه به این خاطر که دلی از عزا درمی‌آریم و نه به خاطر این که نذری خوردن خیلی حال می‌ده. به خاطر این که غذا دادن ما انسان‌ها به هم‌دیگه، نشونه اهمیت دادن ما نسبت به هم‌دیگه‌س. و این فرهنگ غذا دادن ارزش زیادی داره.

اما ای کاش روزی برسه که این نذری‌ها و غذاها رو برسونیم به دست نیازمندان و گرسنگان واقعی، و اگه توی صف غذا هستیم از سهم خودمون به نفع دیگران بگذریم. اگه توانایی تهیه غذا داریم، قطعا احتیاجی به دریافت غذای رایگان نداریم و این حقیه که باید ازش بگذریم. توی هر گوشه شهر انسان‌هایی هستند که دنیا به کامشون نچرخیده و چه معلوم که اگر ما جای اون‌ها بودیم به این سرنوشت دچار نمی‌شدیم.

بیست و پنجم ماه مهر مصادف با روز جهانی مبارزه با فقره. مزه‌اویو از صمیم قلب امیدواره روزی برسه که فقر و گرسنگی از جهان ریشه‌کن بشه و دیگه هیچ انسانی به خاطر فقر، گرسنگی نکشه.

📝 مواد لازم برای تهیه دیگچه:

  1. آب، 2 پیمانه
  2. برنج، 2 پیمانه
  3. خامه، 1 بسته
  4. شکر، 1 پیمانه
  5. کره، 100 گرم
  6. زعفران، به میزان لازم
  7. کاکائو، به میزان لازم

نکته: می‌توان دیگچه را در سه مدل ساده، زعفرانی و کاکائویی تهیه کرد. لذا استفاده از زعفران و کاکائو در این دستور پخت کاملا به انتخاب شما بستگی داشته و اختیاری است. می‌توانید هر سه رنگ آن را در یک پخت استفاده کرده و دسر سه‌رنگ زیباتری آماده کنید.

  1. پودر هل، 1 ق.چ.
  2. گلاب، ½ پیمانه
  3. شیر، 2 لیتر
  4. پودر پسته و قند، برای تزئین

📜 طرز تهیه:

  1. برای پخت دیگچه ابتدا باید برنج‌ها را با آب چند ساعت بخیسانید.
  2. پس از گذشت این مدت، آب اضافی برنج‌ها را دور بریزید و آن‌ها را با یک پیمانه آب باقی‌مانده، نیم‌پز کنید.
  3. پس از نیم‌پز شدن، شیر و پودر هل را اضافه کنید.
  4. زمانی که برنج دندان‌گیر شد، شکر و گلاب اضافه کنید و بعد از این که نمایان شد، خامه و کره را اضافه کنید.

نکته: دندان‌گیر شدن یعنی حالتی از پخت که ماده غذایی به دندان بچسبد. که در اینجا اشاره به دانه برنج است. دندان‌گیر شدن از اصطلاح ایتالیایی آل دنته می‌آید. آل دنته در زبان ایتالیایی برای پختن پاستا، سبزیجات، برنج یا حبوبات به کار می‌رود. این اصطلاح (به دندان یا دندان‌گیر) اشاره به میزان پختن غذا کرده و می‌گوید که غذا نباید بیش از اندازه پخته شود به طوری که هنگام گذاشتن بین دندان‌ها به آن بچسبد.

نکته: نمایان شدن برنج یعنی شیر کاملا به خورد برنج برود.

  1. در آخرین مرحله دم‌کش ظرف را گذاشته و دیگچه را دم می‌گیریم.

نکته: بهتر است برنج با همان آب اولیه پخته شود. در این صورت شکر را با شیر مخلوط کنید و بجوشانید. نهایتا آن‌ها را به برنج‌ها اضافه کنید.

مشهدی‌های عزیز می‌دونن دیگچه چقدر خوبه و چقدر سرش دعواست. می‌گن سازمان آمار و اطلاعات استان خراسان گفته این غذا بعد از شله، بیشترین آمار کشته و زخمی رو در بین طرفدارانش داره. این دسر مرموز و لذیذ،‌ در سه مدل ساده،‌ زعفرانی و کاکائویی پیدا می‌شه که مدل زعفرانی و کاکائویی اون کمیاب‌تر و خطرناک‌تره!

بنابراین زمانی که در حال تهیه این دسر هستید، حتما نکات ایمنی رو رعایت کنید و مواد لازم رو هم ترجیحا دو برابر کنید که دعوا نشه.

 

Related posts

دزرت پیر

tamada

ته چین مرغ

tamada

ماکارانی با سویا

tamada

Leave a Comment