مزه
Image default
آسیایی برنج حبوبات سبزیجات شام غذای ملل مواد اولیه ناهار وعده های غذایی گوشت

دلمه پیاز

سر پیاز یا ته پیاز؟

سلام گرم به همه شما عزیزای دل که همراه ما هستید. و حتی به اونایی که همراه ما نیستند شاید یه روز با هم آشنا شدیم.

دلمه یکی از غذاهای آسیایی و بیشتر توی آسیای مرکزی و خاورمیانه و بالکان طبخ می‌شه و چقدر هم که لذیذه! این کلمه از زبان ترکی می‌آد و به معنی پر شده است. ما هم براتون دلمه پیاز رو آماده کردیم.

یکی از دوستان که اصلا از پیاز پخته سالم خوشش نمی‌اومد با خوردن این غذا توبه کرد و به راه راست بازگشت. می‌خوام بگم این همه مدت ما با نقاط اشتباهی پیاز درگیر بودیم، از همون اول به جای سر و ته پیاز باید می‌رفتیم مرکز پیاز. 😀😋

👩‍🍳 دلمه پیاز

🗃️⁩ نوع: دلمه

🍱 وعده: غذای اصلی

🗺️ خاستگاه: خاورمیانه، بالکان، قفقاز، روسیه و آسیای مرکزی

🌡️ دمای سرو: گرم

🥘 ترکیبات اصلی:‌ پیاز، گوشت، برنج، آلو

⏲️ زمان لازم برای تهیه: 30 دقیقه آماده‌سازی + 20 دقیقه پخت

📝 مواد لازم برای 3-4 نفر:

  1. پیاز بزرگ، 2 عدد
  2. گوشت چرخ کرده، 200 گرم 
  3. رب، 3- 4 قاشق غذاخوری
  4. برنج، ½ پیمانه 
  5. سبزی معطر(جعفری، تره، گشنیز)، 200 گرم
  6. آب لیمو، 3-4 قاشق غذاخوری
  7. نمک، 1 قاشق چای‌خوری
  8. فلفل، ½ قاشق چای‌خوری 
  9. آلو، 3 عدد
  10. خلال بادام، ¼ پیمانه
  11. لپه، ½ پیمانه 
  12. گلاب، به مقدار کم 

📜 طرز تهیه دلمه:

  1. ابتدا پیازها را پوست گرفته، انتهای آن را خارج کنید. یک برش از بالا تا مرکز پیاز ایجاد کنید و در آب جوش به مدت 15 دقیقه بجوشانید. (تا زمانیکه 2-3 لایه پیاز، کریستالی شود.)
  2. پیازها را از آب بیرون بکشید و لایه‌لایه کنید و سپس کمی از دلمه‌ها را برداشته و داخل آن‌ها را پر کنید و در قابلمه مناسب دلمه‌ها را بچینید و سس آماده شده را روی آن بریزید.

📜 طرز تهیه مواد داخل دلمه:

  1. ابتدا پیازها را داخل ظرفی رنده کنید و به آن نمک و فلفل سیاه و فلفل قرمز بزنید و بعد گوشت چرخ کرده را اضافه کنید. سپس رب، آبلیمو، خلال‌های خیسانده شده در گلاب، گوشت آلو (آلوی هسته‌گیری‌شده)، برنج نیم‌پز شده، لپه نیم‌پز شده و در انتها سبزی‌های ساطوری‌شده را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و چند دقیقه در یخچال استراحت دهید.

📜 طرز تهیه سس:

  1. حدود 2-3 قاشق غذاخوری رب را با یک پیمانه آب مخلوط کرده و ¼ پیمانه روغن مایع، ½ قاشق چای‌خوری نمک، 1 قاشق غذاخوری پودر سیر، کمی فلفل سیاه (و یا قرمز) را با هم مخلوط کنید و روی شعله قرار دهید. زمانی که مثل رب پاشیده شد یعنی آماده است.

❕ نکات:

  • آلوها را از قبل خیسانده و وقتی گوشت آن نرم شد، گوشت را از هسته جدا کنید.
  • خلال‌ها را در مقداری گلاب بخیسانید و سپس استفاده کنید.
  • ابتدا برنج‌ها و لپه‌ها را شسته و با آب ولرم بخیسانید و هر کدام را جداگانه نیم‌پز کنید.

مزه‌اویو هر روز طرز تهیه انواع غذاها و نوشیدنی‌های خوشمزه به همراه انواع دسر و شیرینی‌جات رو از سراسر جهان برای شما آماده می‌کنه. یکم که با ما باشید به آشپزی و طعم‌های مختلف علاقه‌مند می‌شید و ترفندها و نکات زیرمیزی این حرفه رو فرا می‌گیرید.

دلمه پیاز رو نوش جان کنید و لذت ببرید.

فراموش نکنید برامون نظراتتون رو بنویسید و حتما صفحات ما در شبکه‌های اجتماعی رو چک کنید. آدرس‌ها در انتها اومده.

Related posts

ته چین مرغ

tamada

اسکالوپ مرغ

tamada

کویی خورش

reza

Leave a Comment