خورش کرفس

سر سفره نشسته بودیم و نگاه ناچارانه‌ای به قابلمه خورش کرفس داشتیم. بچه صاحبخونه که کودک نوپای شیطونی بود راسته سفره رو پشت سر ما متر می‌کرد و جیغ می‌کشید. گوشم با جیغ بچه و چشمم با قابلمه خورش سوت می‌کشید انگار موج انفجار هسته‌ای، که هم نور داره هم صدا. با خودم گفتم این […]

author توسط Mazzehoio

تارت میرزاقاسمی

دیدین اینایی که نژادشون ترکیبی‌ئه؟ مثلا یه رگ روس دارن، چقدر باحال و جالبن. تارت میرزاقاسمی هم یه چیزیه تو همین مایه‌ها، یه رگش ایرانیه یه رگش فرانسوی، خوشبختانه توی این پیوند مبارک خوشمزگی رو از رگ ایرانی به ارث برده و جذابیت ظاهری رو از رگ فرانسوی. 😀 ولی شما یه لحظه فکر کن […]

author توسط Mazzehoio

مرغ ترش

برای لحظه‌ای بعد از دیدن مرغ ترش حس دژاوو گرفتم. دژاوو یا آشناپنداری همون حسه که یه چیزی می‌بینی بعد احساس می‌کنی قبلا دقیقا همین لحظه رو دیدی. خداروشکر برای رفع دژاووی مرغ ترش راه‌حل خیلی ساده بود، کافی بود برم به رسید خرید مرغش یه نگاه بندازم و قیمت‌شو با مرغ ترش قبلی (که […]

author توسط Mazzehoio

باسلوق

می‌گن فرآیند تهیه باسلوق چیزی حدود ۳ ماه طول می‌کشه. یعنی واسه خوردن یک عدد شیرینیِ فسقلیِ اندازه‌ی گردو باید ۳ ماه صبر کنی. یعنی خواستن ۳ تا باسلوق با خواستن ۱ بچه هیچ فرقی نداره! به‌جز… البته… طرز تهیه‌ش. 😶 بابام اگه می‌خواست شیوه‌ی تربیتی منو عوض کنه کمتر از این وقت لازم داشت، […]

author توسط Mazzehoio

رشته پلو

این روزا احوالات همه یه‌کم پاییزی شده، می‌دونستین که فصل سرما افسردگی میاره و توی بعضی از کشورها دولت قرص ضدافسردگی پخش می‌کنه؟ واسه ما که قرص فایده نداره، فقط باید مرفین بدن. 😀 یه راه بهتر هم هست، یه بشقاب رشته پلو چرب‌وچیلی با سینی کامل مخلفات و یه پارچ دوغ ناب محلی… 😋 […]

author توسط Mazzehoio

دمی گوجه

می‌دونستین حس نوستالژی (که این روزا با دیدن عکسای کتاب فارسی اول دبستان و نوار کاست خیلی گل می‌کنه) اولش یه بیماری بوده؟ 😀 ۳۰۰ سال پیش یه دکتر سوئیسی دو تا مریض داشت، یه دانشجو و یه خدمتکار که حال وخیمی داشتن. پزشک هر دو رو پیش خونواده‌هاشون فرستاد و در کمال تعجب حال‌شون […]

author توسط Mazzehoio

مرغ ترش

مرغ ترش یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانیه که مردم بومی استان گیلان تهیه می‌کنن و در سایر نقاط جهان هم طرفدار داره. علت محبوبیت این غذا، طعم ترش دل‌نشینیه که گوشت مرغ بعد از خوابیدن توی سس مخصوص به خودش می‌گیره. مردم محلی گیلان به این غذا می‌گن تورش کرک (زبان گیلکی). نکته جالب این […]

author توسط Mazzehoio

کته

کی می‌دونه فرق پلو و دمی و چلو و کته چیه؟ برنجی که با آب، روغن و نمک؛ و بدون آبکش کردن دم بکشه، بهش می‌گن کته. اگه به کته حبوبات اضافه کنیم می‌شه دمی، مثل دمی لوبیا یا دمی گوجه. اما برنجی که آبکش بشه و بعد دم گرفته بشه، می‌شه چلو؛ که با […]

author توسط Mazzehoio

خورش قیمه

خورش قیمه بهتره یا قرمه‌سبزی؟ 🤔 دیروز آقای مزه سر این موضوع با یکی از بچه‌ها بحث می‌کرد و کفگیر رو تو هوا می‌چرخوند، آی نفس‌کش. البته دلایل خوبی داشتن ولی سوال من اینه که… خدایی فسنجون از جفتش بهتر نیست؟ 🙄 پ.ن. رد کفگیر هنوز درد می‌کنه. 😅 ویدیوی خلاصه‌شده خورش قیمه رو از […]

author توسط Mazzehoio

کلیه حقوق این اثر متعلق به مزه میباشد.

Visit Us On LinkedinVisit Us On Instagram