رشته پلو

این روزا احوالات همه یه‌کم پاییزی شده، می‌دونستین که فصل سرما افسردگی میاره و توی بعضی از کشورها دولت قرص ضدافسردگی پخش می‌کنه؟ واسه ما که قرص فایده نداره، فقط باید مرفین بدن. 😀 یه راه بهتر هم هست، یه بشقاب رشته پلو چرب‌وچیلی با سینی کامل مخلفات و یه پارچ دوغ ناب محلی… 😋 […]

author توسط Mazzehoio

دمی گوجه

می‌دونستین حس نوستالژی (که این روزا با دیدن عکسای کتاب فارسی اول دبستان و نوار کاست خیلی گل می‌کنه) اولش یه بیماری بوده؟ 😀 ۳۰۰ سال پیش یه دکتر سوئیسی دو تا مریض داشت، یه دانشجو و یه خدمتکار که حال وخیمی داشتن. پزشک هر دو رو پیش خونواده‌هاشون فرستاد و در کمال تعجب حال‌شون […]

author توسط Mazzehoio

مرغ ترش

مرغ ترش یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانیه که مردم بومی استان گیلان تهیه می‌کنن و در سایر نقاط جهان هم طرفدار داره. علت محبوبیت این غذا، طعم ترش دل‌نشینیه که گوشت مرغ بعد از خوابیدن توی سس مخصوص به خودش می‌گیره. مردم محلی گیلان به این غذا می‌گن تورش کرک (زبان گیلکی). نکته جالب این […]

author توسط Mazzehoio

کته

کی می‌دونه فرق پلو و دمی و چلو و کته چیه؟ برنجی که با آب، روغن و نمک؛ و بدون آبکش کردن دم بکشه، بهش می‌گن کته. اگه به کته حبوبات اضافه کنیم می‌شه دمی، مثل دمی لوبیا یا دمی گوجه. اما برنجی که آبکش بشه و بعد دم گرفته بشه، می‌شه چلو؛ که با […]

author توسط Mazzehoio

خورش قیمه

خورش قیمه بهتره یا قرمه‌سبزی؟ 🤔 دیروز آقای مزه سر این موضوع با یکی از بچه‌ها بحث می‌کرد و کفگیر رو تو هوا می‌چرخوند، آی نفس‌کش. البته دلایل خوبی داشتن ولی سوال من اینه که… خدایی فسنجون از جفتش بهتر نیست؟ 🙄 پ.ن. رد کفگیر هنوز درد می‌کنه. 😅 ویدیوی خلاصه‌شده خورش قیمه رو از […]

author توسط Mazzehoio

کوکی شکلاتی

تصورات ذهن شکمو! وقتی کوکی شکلاتی رو از فر درمیاری و داغ‌داغ می‌خوری حال عجیبی داره. همینطور که به طرف دهن می‌بری با چشمات دنبالش می‌کنی، ظاهر خوش‌تراش و برشته، با برآمدگی‌هایی از شکلات چیپسی که دلت می‌خواد توش غرق بشی. می‌ذاریش تو دهن، پوست تردش با خنده‌های یواشکی قلقلکت می‌ده. یخ‌ فضا که باز […]

author توسط Mazzehoio

شربت سکنجبین

می‌دونین شربت سکنجبین از کجا اومده؟ امروز وسط گرمای ظهر رسیدم مزه، بچه‌ها گفتن بدو شربت سکنجبین برات گذاشتیم. رفتم روی میز، زیر میز، کنار میز، میز بغلی… هرچی نگاه کردم شربتی ندیدم. آخر داد زدم پس کجاست این شربت؟ نمی‌دونین چه‌قدر هلاک بودم، یعنی واقعا به سکنجبین احتیاج داشتما! یهو یکی جواب داد روی […]

author توسط Mazzehoio

آلبالو پلو

آلبالو پلو یه قاشق ازش برمی‌داری، تو دهنت می‌ذاری و شروع می‌کنی به جویدن. یهویی یه‌دونش زیر دندونت میاد و طعم ملسش می‌زنه بیرون. این اتفاق که میفته بعدش انگار رو زبونت جشنواره مزه‌س. هی می‌جوی و می‌جوی، دلتم نمیاد قورتش بدی بس که ترکیب این طعما رو دوست داری. راجع به این غذایی که […]

author توسط Mazzehoio

شامی نخود

برای یک شام سبک و راحت و یا یک میان‌وعده خوشمزه، غذایی تدارک دیدیم از شمال ایران. البته شامی نخود به‌طور کلی همون شامی‌کباب هست که به جز ایران، در افغانستان و هند هم پیدا می‌شه. در ایران به اسم شامی‌نخود خوشمزه گیلانی سرو می‌شه. غذاهای مناطق شمال ایران، عطر و طعم فوق‌العاده‌ای دارند و […]

author توسط Mazzehoio

کلیه حقوق این اثر متعلق به مزه میباشد.

Visit Us On LinkedinVisit Us On Instagram